De Chinese Keuken

Met A La Carte dineren bij ons kunt u de chinese gerechten proeven naar uw smaakwensen. Wij bieden een uitgebreide kaart met veelzijdige gerechten en samengestelde rijsttafels voor zowel grote als kleine eters. Daarnaast bieden wij ook een driegangen-keuzemenu aan vanaf 12.95 euro.

De Chinese keuken is een veelzijdige keuken. Door de grootte van het land en als gevolg daarvan de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen, klimatologische afhankelijkheden, en regionale voedselbronnen kan men niet spreken van één "keuken". Wel zijn er gemeenschappelijke factoren in de verschillende regionale keukens die het mogelijk maken te spreken over een Chinese keuken. Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten. Ook moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak.

Shanghai

Door verwerking van vele soorten groenten is de Shanghai keuken heel erg gezond. De gerechten zijn, door gebruik van sojasaus tijdens de bereiding, niet vet en mild van smaak . Zachtjes braden en sudderen levert gerechten op die doortrokken en sappig van smaak zijn. Voor het evenwicht in smaak wordt vaak een snuifje suiker toegevoegd. Veel gerechten zijn ook gekruid met Shao Xing rijstwijn. Een van de gezondste keukens van China door zijn natuurlijke volheid en eigen smaak van de ingrediënten.

Canton

De gerechten bestaan uit natuurlijke, verse producten uit zee, rivier en van het land. Doordat de gerechten vers zijn, wordt er niet veel gebruik gemaakt van smaakmakers. Bij het bereiden van de gerechten worden er veel sauzen en sterke bouillions gebruikt. Ook word er Veel vis en groenten en natuurlijk de Dim Sum gebruikt. Een erg verfijnde keuken die gekarakteriseerd wordt door de Dim Sum gerechten en een veelheid van bijzondere soepen en sauzen.

Sichuan

Door vele specerijen te combineren zijn de gerechten van Sichuan de geurigste en kruidigste van China. De karakte-ristieken van de Sichuan keuken: vers, zacht, knapperig, verfrissend en pittig van smaak. De vegetarische gerechten komen oorspronkelijk uit Sichuan

Peking

Smaakmakers zoals zoute sojasaus, sla, uitjes en knoflook kenmerken de gerechten van de keuken van Beijing. De zacht gekruide, in wijn bereide gerechten, zijn heet, snel roergebakken en gesmoord. De smaak is sterk en vol door met gulle hand gebruik te maken van specerijen voor de sauzen.

Wilt u weten over onze A la carte gerechten en allergenen klik dan voor het allergenenlijst.